Pages

Tuesday, July 28, 2009

trip ke sungai siput bersama my babes~

tanggal 26 julai 2009. tercatat satu lagi sejarah yang menyeronokkan dalam hidup ku ini. ecehwah`~ apakah itu? ehe. trip ke sungai siput bersama my babes.


peserta2 trip ini.

Syaima’. oyenk. atex. saa. ida = kereta BGU

Dba. anes. nana. ain. sya = kereta JJJ


trip ini sepatutnya bermula pada hari sabtu lagi. tetapi di sebab kan oyenk ada dance pada malam itu, saa ada hal silat nye, saya ada hal ESQ nye, ida tidak ketahuan sebab nye, n atex yang mungkin mahu menemani rumet nye. jadi kami berlima bertolak pd hari ahad pg. dan tinggal lah mereka berlima yang menaiki kereta JJJ sahaja yang bertolak pada hari sabtu pagi.


Perjalanan yang sepatutnye bermula pada 745 pagi. Bertukar menjadi 845 pagi. Lihat di situ ya wahai pembaca budiman. Betapa bercita cita besarnye kami untuk memulakan perjalanan di awal pagi. Tapi takpe. Niat tu yg penting. Tp nk buat mcm mana kan? Kita hanya mampu merancang. Tapi hanya Tuhan yang menentukan. :P


Pagi itu. Saya amatlah bersemangat. Bangun awal okay. Lepas subuh, terus pergi mandi n siap2. Sambil2 breakfast, ketika itu 705 pagi rasanya, saya msg atex.


“atex, da bangun ke?”’

Senyap~ Tiada balasan. Tiada bunyi menandakan ada msg balasan yg masuk. Adalah dalam beberapa minit menunggu. Lalu, saya mengambil inisiatif utk menelefon beliau. Bimbang takut sorg2 x bangun lg. N ye. Mmg betol pun. Diorg x bgn lg. Bila sy call. Kedengaran suara atex yg serak2 basah lg seksi. Menandakan dia br saje bgn dr tido.


Sedang2 tunggu diorg bersiap. Tiba2 ida PM sy d gtalk. Memberitahu yg dia maw ke klinik dlu. Kerana tangan nye gatal2. Gatal2 kenapa? Sume ini gara2 beliau gatal2 maw mencuba jam besi murah. hm, demand ye kulit tangan u? ehe


Lalu. Ida n saa ke klinik dlu. Manakala saya, oyenk n atex ke kereta. Setelah selesai adegan peluk2. N sesi bercerita ringan2. Kami bergerak ke belakang poket c utk mengambil saa n ida. Sampai2 d sana, kelihatan ida n saa berlari2 ala2 “mcm anak2 yg gembira melihat ibu ayah nye dtg” Apabila melihat kami sampai.


Masuk2 kereta jek. Terus mereka bising2 psal sorg gadis yg muntah2 dpan klinik. Konon2 takut terkena H1N1, diorg cpat2 menjauhkan diri n melarikan diri. Ish2. Bkn nk tolong :P d samping bising2 mengenai isu knapa klinik x leh nk d bkk even tho doc da ada kat situ. Sian ida. Terpaksa tergaru2. Dan mulut mereka n kami2 terus pot pet pot pet bising. Biasa lah. Bila berkumpul bersama2. D satu kereta yg sama lg. Ecehwah~~


Perjalanan ini Alhamdulillah smooth aje~ d mulai dgn aksi2 jual mahal atex yg kunun2 tanya nk breakfast ke tidak pada kawan2 yg len dlm keta tu, bajet2 concern la pd ktorg. Padahal dia sgt lah lapar n maw breakfast. Lalu, Kami pun berhenti lah d satu restoran d jelapang. Demi atex kan` :P Not bad. I mamam nasi lemak je. Saa, atex n oyenks mamam nasi lemak n roti kosong setiap sorg. [betapa lapar nye mereka2 ini esp si atex kan?~] n ida mamam roti kosong jek [diet ke?]. Satisfied with the food. Kami bertolak ke sg siput dgn gembiranya [at last] ~!


Perjalanan ini d penuhi dgn kisah2 hosmate2. Antara isi2 penceritaan kami melibatkan diri ini sndiri, izza, saa, sya n lain2 [mcm sume jek? :P] smbil d selang selikan dgn aksi2 karoake melampau oleh kami berlima. Akhirnya. Pada 11 lebih kami smpi dgn selamat nye d umah anes yg mendamaikan.


Kami d sambut oleh muka2 yg br bangun tido oleh mereka berlima. Datin nana, dba, ain sgt mempamerkan muka mamai2 br bgn tido. Anes n mak n ayah nye saje yg kelihatan fresh mresh. Apalagi. Menjd bahan la kami la utk mengusik2. N sape ntah. mcm si ain ngaak yg memberi alasan, jam rosak. Tgk2 jam pkul 8 rupe2 nye da pkul 10 lebih. Ye la tu kan?


Tgh bising2 dgn mereka, mak anes n anes suh kami menjamu selera`~ d atas meja, penuh dgn cucur jagung. Huu. Terbuka selera. Apa lagi. Sy n kawan2 mmg pantang d ajak makan. Rezeki tidak boleh d tolak2 kan~ ehehehe.


Selepas selesai mamam, kami bersiap2 ke kebun. Dah x sabar2 ni. Maw memetik2 rambutan. N agenda utama trip ini. iaitu Mandi sungai~~!! Sudah bersedia dgn plastic beg sorg satu, kami pun bergerak dgn semangatnye ke kebun. Sesampai nye d sana, mata ini amat kagum melihat rimbunan buah rambutan yg sungguh merah n byk~~!!! Huuuu. Sgt excited. Lalu, kami pun petik n petik n petik n petik. Smpi boleh buat pertandingan okay. Sape yg plg cpat kutip n penuhkan beg plastic dgn rambutan, dialah pemenang nye. N pemenang nye. Sape lg klau bkn our wonderwoman, si Saa~!! Cpat n tangkas dia memetik taw. N plg lmbt n siket buah rambutan nye. Sape lgi. If bkn si Dba~~ ehe


Aktiviti mandi sungai d air aliran dr gunung korbu. Sungguh la syok` n menyeronokkan. Kawasan sungai itu sungguh la mcm kami yg punya. Sgt takde org. D ibaratkan sperti kami berada d dlam dunia kami sahaja. :P sejuk n nyaman aje. aktiviti2 selingan selain mandi n berendam, kami ada jg makan2 buah2 yg d letakkan dlm bakul cute d tepi sungai itu, main game2 yg ada dlm show SPONTAN. N also lawan sampan kulit buah dukong sape yg plg hebat, laju n stabil. Huuu. Sungguh seronok`~! Mcm2 aksi cacat n spastic yg terhasil. N aktiviti ini d tutup dgn acara sukaneka pass buah dukong antara dua kumpulan yg d ketuai oleh saa n ida. Masih terngiang2 n tergmbr2 muka n reaksi dba yg cam sedih sbb xde sape nk pilih dia utk join kumpulan. Ehehe dba dba.


Yg pasti. Hari ahad ini merupakan satu hari yg indah dlm hidup ini. Kenangan yg x mungkin dpat sy lupakan mcm tu je. Thank u babes~ dpat jg at last makan buah durian yg ku idam2 kan. N also merasa buah nanas madu yg amatlah manis. N thank u jgk pd ayah n mak anes yg melayan kami dgn penuh mesra n 1st class. Plus dgn masakan yg superb~! Esp nasi ayam itu. Wah. Sgt buntat perut2 kami. Tq tq tq. Izza jgn sedey taw. Insyallah, ada masa, kt pg lagi “resort anes” ni sama sama. U jgn ingat ktorg x ingat kamu taw. Esp masa mandi sungai tu. Ktorg jerit2 nama u. Smbil ckp we love izza. Siap dgn mak n ayah anes yg sebut2 psal u. Diorg pun windu giler kat idja~ mesti diorg ingat aksi2 ko menahan pedas dlu. Ehehe


Ngaa. Nk durian lg. :P hm. Bila g umah anes aritu. Tetiba teringin nk ada umah n kebun jgk. Kunun2 utk melepaskan stress. Bak kata ida. Dia nk beli umah yg sebelah umah anes tu utk dia n matyen. Ehehe


Tq anes. Tq saa. Tq atex. Tq oyenk. Tq ida. Tq nana. Tq ain. Tq dba. Tq sya. For the sweet memories. Hope our friendship will remain forever. Mwahs~~!!


p/s: nk gmbr2. Huhu

12 comments:

Noor Anis said...

Tq syai jugak..sbb datang memeriahkan umah anes..nnt kite gather2 lagi ekh..gelak sampai nk muntah2... ha ha ha

izza` said...

ihik. terkaca kjap bace perenggan ketiga terakhir. gugu.. tq tq sbb cite lg detail. suke tahu. kt blog osmet penoh gambar (which yg xleh uplod cni), kt cni lak description ek hehe sukew2~~

nak g gak.. :'(

mashimarossa said...

nga~~

rajen kan syai citer dengan detailnya..

sori za x pat nak citer..

bz ngan trening demo

wish us luck tomorron, 29hb, kat MPH

atex said...

waa~ rindunye nk g lg~
tq syai update blog
n tq gak tuk sume yg tutut same memeriahkan hari!!

n to idja~...WE LOVE U! :)
syaima, next event---> karok jom kat bilik ida~!
hahahaha (tros teringat ida yg sgt semangat nyanyi industan dlm kete. mmg classs~!! sampai ktorg xleh berhenti gelak..hehe~ jgn mara ye ida, ko tetap da bomb!!)

syaima' said...

ur welcome dear. maw2 dtg lg. dat time kt usaha bawak si idja skali.

syaima' said...

ahaha. maw2 join karok2 kat blik.
roger je ek.
n iza. jgn sedey2.
nnt kt g. tak kira bila.
da anak berderet ke.
kt g gak lg. ehehe
boleh ek anes?

oyenks said...

sg siput rock!
tengs to all yg menjayakan rancangan family outing ke sg siput
what's next huh?
tunggggguuuuuu...

syai, ko mmg super rajin mengupdate dgn detail yek
kagum jap
nga! :D

syaima' said...

terima kasih atas pujian rakan2 sume.
bila mood ada.
sume nye boleh terjadi~~
ecehwah`~
ini pun bkn la btul2 detail.
ada lg aksi2 n peristiwa yg tpaksa tidak d includekan dlm blog ini atas sbb2 tertentu`~

ehe.
next family outing.
roger sy ye`~~

izza` said...

LOL! saa ida, karok PELAN2 ek. nanti dapat 'surat cinta' XD

idarieka said...

ehem..ehem..padanlah asik tersedak2jerk blik dr sg siput..rpnyer..ader org mengata ..huhu..tp sangat2 seronok yg terhingga kt sg siput tue.. best sgt2..gather2 yg best..ok..nex event kt karok eh..tp kn tgg dj kita ni xbusy silat..

p/s: izza..saya a.k.a nur amina berjanji akan karok slow2..tp klu dpt jgk surt cinta..xtahu nk ckplah..huhu..

kellydibahotzz said...

yuhuuu babes~~!!!

waah,wiken yg super duper best~~
ke sungai siput mama anes~~
sangat serono0ok!!! mawu pegi lagi,mawu2~~ehe

i lurve all my hosmet~!!! mwaahss XD

P/S: syai..mungkin bole foward post ni ke blog osmet~~ hehe

syaima' said...

i love u too d bot`~~

fwd blog ni ke blog hosmet? cane tu dba? :P