Pages

Thursday, November 5, 2009

suka duka kehidupan


suka? bila saya tiba-tiba dapat HP baru. thank you abah. :) really love this new HP. [da kurang satu list wish list sy. klau korg perasan lah kan. ]


suka juga bila dapat tahu kawan saya, cik hannah telah mendapat placement`! so happy for her. hope saya juga akan dapat berita gembira seperti beliau tak lama lagi.

suka bila dapat balik ke rumah baru2 ni. n create cuti sndiri ikut suka hati. hilang sudah rindu dan homesick pada famili sndiri. too bad asma is not there to join me.

suka bila dapat spend time semalaman n seharian bershoping, bergosip n makan2 dgn izza, one of my bf and my rumet for 3 n a half years back in UTP.

duka? bila tengok katil sebelah kosong tak berpenghuni. tak suka nye hidup sorang-sorang takde rumet. kenapa lah rumet saya cepat sangat pergi. hope u happy n berjaya dalam career kamu. ameen.


duka bila asyik malas hendak membuat research~~ urgh.

duka bila diri ni masih tak berubah-ubah dari seorang yg boros berbelanja kepada orang yg tahu berjimat-cermat. sedih bila tgk balance dlm akaun bank sndiri. huhu

duka bila sedar diri ini sudah gemok dan tidak seslim dlu. plus sudah malas nk bersukan. makan aje taw. sigh`~

apa2 pun kan. suka duka kehidupan ini lah yg membuat hidup sy menarik. :) bersyukur saje dgn apa yg ada. harap anda sume begitu jg.

dah2. mengarut aje la rs.. :P

daa~~

p/s: goodluck to my sis, samira yg akan menduduki SPM 18th nov ni. goodluck jg pada kawan2 sy yg akan menduduki final exam mereka d UTP ini nnt esp to all of my exhosmets. all the best and semoga Allah S.W.T membantu kamu. :)

13 comments:

kHaiRuLDiN said...

ouh patutla tetiba je nk dpt placement PET cepat2 yer.. insyaAllah dat time will come.. all da best!

NaNa said...

waaa..sungguh envy ng ur new hp..!..heh..

dun be sad ok..i kan ade..:)...nnti kite hanging out n kuar makan sama2 ok...=)

mashimarossa said...

wow henpon baru!!

jeles :(

syaima' said...

khairuldin: tq tq :) harap sgt ia cpat2 dtg

nana: janji ek. u dah ckp ni u nk ajak i hang out n makan2. :P

saa: jgn jeles2. nnt ur time will come too. :) lgpun hp biasa2 jek ni.

Hannah said...

thanks syai~~ i doa2 utk u jugak~` hrp2 u pown cpt dpt.. wahhh, hp br.. ehee~` nk jugak gossip sama kamo orang~

syaima' said...

ur welcome hannah. all the best n gud luck ye.

Charlz said...

hahahaha this is a very RICH post in terms of the amount of information :)

ur HP cantek!!! ur daddy good taste! kikiki..

n dont worry.. kitorg sume tunggu john n u! :) hihi sabar sabar yerk~

syaima' said...

charls: my dad x pilihkan hp ni. i yg pilih sndiri yep. my dad jd banker i jek. hahaha. well tq for the compliment btw. n act my dad mmg ada gud taste pun. tgk la apa yg dia dah buat kat my BGU. hehe

sabreena said...

tape syaima..bykkan bersabar...i'll pray 4 ur luck get fast at PET...insyaallah...

Charlz said...

i'll also pray ur luck get fast at pet too!!! haha XD

syaima' said...

tq sab n charles~~! hehe

mye said...

omg canteknye henfon~!!! setia nye u kat samsung! hehe.. i pun nk cari samsung baru gak 1.. sony ericsson x bes laa..

tp i tgh tggu klau2 ade org tu nk bg i iphone sebijik.. heeeee..

nway, dont worry pasal placement tu.. x lame lg la tu.. will always pray for u! ;)

syaima' said...

sila setia pd samsung. sbb samsung mmg best~! n jarang org pakai. hanya mereka yg taw akan erti style n tech aje yg sanggup pakai samsung ni. :P

hehe. anep sure boleh nye bg. dia kan da ... er, biarlah rahsia. hehe

n tq mai. moga2 betul la apa yg u ckp tu. ameen. harap u pun sama. dapat keje cepat2 gak.