Pages

Thursday, October 8, 2009

mee rebus ramli sdn bhd


aku d samping MEE REBUS RAMLI yg sedap. hampir habis MEE REBUS RAMLI ni br teringat nk amek gmbr~ :P

kali ini aku nak promote satu restoran di ipoh yang sangat sedap. nama nye adalah.. MEE REBUS RAMLI. memang famous.[tp kenapa aku baru tahu sekarang? di kala sudah bergelar graduan UTP?] dan menu paling popular di sini adalah. ofcoz lah mee rebus nye. harga nye sangat berpatutan. rm3.50 sahaja bagi yang biasa. dan rm 5.50 bagi yang special [tambah ayam je pun].

rasanya sangat sedap. especially the kuah. owh. sangat sedap. hiasan untuk mee rebus ini sangat cantik. aku suka cara telur itu di hiris. sangat nmpk cantik dan nampak professional. bukan di hidang secara cincai boncai. macam ada standard mereka yang tersendiri. bagus-bagus. baru berselera pelanggan untuk menjamu selera.

makanan lain yang ada di sana. nasi ayam. meehoon + mee kuning sup [x ingat the exact name], nasi lemak dan western food. i never tried all these. since i managed to taste the mee rebus jek. tapi dari apa yang aku perhatikan masa duk tengah makan mee rebus tu, mcm sedap aje.. especially the lamb chop [kot]. bau black pepper sauce nya sangat menusuk hidung dan kalbu ku.

dan apa yg boleh saya katakan, layanan service mereka sangat excellent. dari cara order di ambil smpi la tiba ke saat mahu membayar di kaunter. cpat dan tangkas. :) i loike~

i recommend la pada sume especially pada si pencinta mee rebus untuk cuba mee rebus ramli ni. im sure korg takkan rugi. gerenti 100%.

kat mana tmpt ni? senang jek. dia terletak di simpang selepas Maybank yg berdekatan dgn Yikfoong, Ipoh.

jom2 try ramai2. if tamau sesat. meh la ajak saya smbil membelanja sy makan mee rebus ramli ini. :P

chows~

the famous mee rebus ramli

p.s: rupa-rupanya mee rebus ramli ni ada byk cawangan. satu lg yg aku jmpa adalah di pasir puteh berdekatan dgn tesco ss18. jd warga utp. apa lg. serang la. dekat saje ni. hehe


9 comments:

ainsuffian said...

auww..u~
u buat i lapar..
uhuk2 =)

kHaiRuLDiN said...

i pon bru pegi skali je.. try nasik ayam n mcm2 lg.. mmg sedaappp~!! soal rasa, lidah mmg xleh boh0ng..

syaima' said...

jom2 g makan mee rebus ramli`~

John Emmanuel Edmund said...

yeah!!.. syai going 2 treat.. :D

syaima' said...

john x leh ikut. unless u belanja i. :P

NaNa said...

syaima...
kite advance sket la kan dr awk..kite dah penah g makan mee rebus ramli ni...tp masa 1st year...pastu x g lg smpai skrg ni...harus la kan g peh ni...ape kata dak master belanja dak2 undergrad yg miskin ni..ehem2....

syaima' said...

wah nana. kamu sgt advance ok. so. slaku senior utk mee rebus ramli ni. kamu n the geng la patut bawak kami dak2 master ni n belanja. mwaha. lg seswai rs nye~~ mana taw. berkat belanja kami. dpat buat fyp dgn best nye. hehe

izwan7 said...

org ipoh pun taktau kewujudan mee ni apecite..

syaima' said...

izwan7: ni dah taw neh~ hehe. maybe u terlepas pandang kot