Pages

Monday, February 8, 2010

saya tanak nampak tua dari usia sebenar


bila orang lalu di cube saya. mereka mesti tertarik dengan reaksi muka saya. dan terhenti sebentar untuk memberi komen-komen seperti di bawah;

"amboi. serius nya"

"ish. stress nya muka"

"uih, pucatnya muka"

"berkerutnya dahi"

dan macam-macam lagi komen.

okay. bukanlah saya sengaja nak menarik perhatian orang dengan membuat aksi-aksi sebegitu. namun itu semua terhasil dengan automatic nya. akibat KERJA~!

owh. baru saya tahu.

bukan senang rupanya nak mencari rezeki. lagi-lagi kalau kita makan gaji. dengan orang-orang yang obviously punya pelbagai perangai dan songeh nya. sungguh menuntut kesabaran diri yang maksima.

"syai, u dah kurus lah"

"syai, muka u sangat nampak penat"

"syai, r u ok? u nampak stress"

huhu. apa yang kita rasa dalam hati, sure akan terpancar di muka kan?

ngaaa. chaiyo la syaima'~! BERTAHAN`!!! please handle your stress well`~

2 comments:

kHaiRuLdiN said...

salah satu faktor besar jugak adalah bos.. hehe

syaima' said...

betul`~!!!