Pages

Tuesday, September 8, 2009

reunion ex terendakian + trip to izza's house


Saturday

bertolak ke KL pd pkul 330pm dgn menaiki kereta GEN 2 hitam milik acap. trip ini di sertai oleh aji, nisa, zana n myself n of coz, the driver, encik acap. semata2 utk berbuka puasa bersama ex trendakian. tabah kan? sgt tabah.ye lah. Tronoh ke KL kami anggap mcm seolah2 dr utp ke ipoh. hahaha, padahal perjalanan itu mengambil masa lebih 2 jam okay utk smpi. namun, perjalanan yg jauh itu hanya d rs kan sekejap sahaja kerana sepanjang perjalanan d penuhi dgn gelak2 ketawa mengimbas kembali kenangan2 lama smasa d maktab. zana yg mungkin keletihan, tiba2 senyap n kepatahan tengkuk :P, tidur sebentar d awal perjalanan, mungkin kepenatan agaknye akibat penangan ability test pd pg nye. namun dia kembali aktif dan cergas smpi la tiba d kota kuala lumpur yg maha sibuk.

setibanya kami d sana, hanya kelihatan dua org ex terendakian, itu pun ak tidak kenal. tersenyum2 smbil menyebut2 nama acap. namun acap kelihatan blur2. kami lagi la blur2. rupa2nya, ex terendakian diorg itu. kesian. busuk betul si acap. boleh plak x kenal. hahaha. nmpk sgt la da lama x jmpa kan masing2. smpi leh lupa si acap tu.

smbl menunggu2 yg lain tiba, kami mengambil kesempatan itu utk bersembahyang asar n berehat2 d surau yg d sediakan. sesudah itu, mas dan bf nye, serta mantul n azue pula tiba. keadaan bertambah meriah. n reunion kami pun bermula.

it was indeed a happy n memorable moment even though sikeeet sgt yg dtg. n the food~ hm. i can say it was standard. not too bad, not too good. yg penting i makan sume nye k. sume lauk sy cuba. :P well.. Syaima' kan? n the view was nice~! esp at nite. the KLCC n KL Tower are so beautiful. n plg mengkagumkan, Genting Highlands also can be viewed from there. nice2. so kawan2, ada masa, silalah ke Cangkir Kopi House, Kelab Golf Titiwangsa Polis Diraja Malaysia.

enuf of story telling. now, let the pic do the talking.





n agak2 dlm 10 lebih cantu, kami berlima pun bertolak la balik ke tronoh. n alhamdulillah smpi jg ke utp dlm pkul 2 lbih. mmg penat~~! tp berbaloi` tq kawan2 sume yep? esp to aji, yg meng initiate trip ini. tq tq.

p/s: byk ag sebenarnye gmbr2. tp sume da d uplod d fb sume. so tgk la d fb yep? haha

Sunday

penat semalam ber reunion tak surut2, namun ttp d gagahkan diri utk ke KL semula bg menjayakan trip ke rumah izza d taman melati. ak yg masih penat ini telah melambatkan trip ini hampir sejam. nasib baik la my babes, oyenks, atex, dba, and ain sgt memahami. :)

trip ke KL sgt seronot. BGU ku amat lah meriah dgn lagu khabi kushi khabi gham~ n suara2 penyanyi latar. dan jg aksi2 tari2 ala2 shah rukh khan n kajol. owh korg. sy si driver sgt terhibur. terima kasih.

kemudian, proses mencari umah izza sgt la mencabar. nasib baik la anes sabar meng guide kami yg tersesat2 d situ. dan akhirnye. smpi jg kami ke apartment izza yg berhadapan dgn loji kumbahan itu. ops. but still. not bad at all. :)

sesampai nye kami d umah izza. kami melilau2 melihat seluruh rumah. n i can say, i like izza's rum. :) its pink kaler~! mestila i suka kan? hahaha.

n our activities for the day are~

  • rehat2, tidur2, gossip2
  • jalan2 d ampang point
  • makan d Wong Solo
  • jalan2 n shopping d Sogo, KL [dpat beli purse yg sgt cantek`~!]
  • jalan2 d Jalan TAR
  • order n membeli makanan sahur d McD drive tru
  • cam whoring`~
  • etc :P
kesimpulannya. hari ahad ini berlalu sungguh pantas. terasa masa sgt mencemburui kami. terasa sedih sungguh melihat n melepaskan izza yg sudah cantik berbaju kemeja ke pejabatnye d KLCC. sebak. sbb tu sy terus berlalu ke sofa. hanya oyenk, anes and atex yg mampu berdiri d muka pintu melihat izza pg. izza. tabahkan hati yep. nnt kami dtg melawat lg. :)

p/s: btw. suka x suprise yg kami buat utk kamu tu? :P


cik atex yg serba purple pd hari itu`~

cik oyenks yg vouge~

oyenks, atex n ain yg setia menemani ku memandu~

our co-pilot for the day`~ cik dba~

nasi ayam penyek yg menjadi kegemaran oyenks. or menurut cik diba. makanan dr syurga~ :P

cam whore session d reject shop`~ :P

cantik la cincin ni kan anes? :)

shopping2 d watsons~

:)

n thats how my weekend ends`~ im having such a gud time. really hope saa can join actually. but its okay. next time kamu mesti join taw~! ehe

^___^

6 comments:

mashimarossa said...

tengok korang-korang dalam pic kat atas neh, tak nampak macam tak cukup korum pon.

syaima' said...

mana ada ckup. saa nih`~ saa ada br ckup korum. hemph`~ but its okay. kami memahami. so next time kt cuba sume org ada taw~? :)

izza` said...

ihiks. sukew2! marii dtg lagii~ naek KTM sudey. jimat sket. i pon nnt bile free da nk try g UTP lak. ngu! saa! nextime saa pon musti dtg jgk!!!

p/s: benchi. surprise itu buat mata ku bengkak ke ofis ari nih. ngu.. tp terharu bangat.. thnks babes..

Hannah said...

syai~`` bawak i pegi melwt izza jugakk.. ngehee~`

syaima' said...

izza: baik. next naik ktm jek if keta tak ckup 5 org. ehe

hannah: boleh2. no prob.

Charlz said...

Sa juga mo vijit wuma idjaa~~~ XD XD XD