Pages

Monday, April 18, 2011

abadikan kenangan perkahwinan anda

selain daripada gambar dan video, there is another way that u can use or create in order to capture the moments and also the wonderful memories of your wedding. how? senang je. its by having...

a wedding guest book.

 
this is my wedding guest book. ya ya. saya tahu, takdelah cantik sangat, tapi takpe. i still feel it's very special, since me myself yang buat sendiri. hehehe

last minute "signage" :) also done by me. sayang tak letak pen or marker yang cantik-cantik. -.-

yes. it sounds so simple. but believe me. sangat-sangat rugi kalau anda takde this one thing for your wedding.

why?

sebab. pada hari majlis anda, percayalah. anda akan menjadi insan yang paling sibuk, famous, dan tak tentu arah. (and of course orang paling cantik sekali pada hari itu) kenapa? sebab nya.. you are the centre of the attention on that day. and of course. semua tetamu yang hadir, pasti nak jumpa you and hubby, to say congratulations and say "cheese~~~" with you. and obviously, you will not remember each and everyone that came. especially those who are not able to see you and your hubby in person. or maybe because of the hectic "aturcara majlis" (bersanding, makan beradap, potong-potong kek etc), outdoor photoshoot  and etc.

jadi dengan adanya guestbook ni, insyallah, we can trace back those who came, and the best part is, the wedding wishes and doa they wrote for us in the book. believe me. it was the best feeling ever. knowing that lots of people are happy for your wedding, and did pray for our happiness. :)

i did realize this when i started to pack things up for our new home this week. kemas kemas stor, terjumpa balik satu tupperware penuh dengan card hadiah kawen dulu. so, datang idea untuk lekat semua card yang ada tu dalam wedding guest book yang dah sedia ada ni. plus, ada banyak lagi page kosong. yelah, takkan nak buang kan??

in process of sticking the wedding gift cards. :) i had so much fun doing this. sangat mengimbau kenangan perkahwinan Disember lepas.

siap. sorry for the picture. terbalik plak bila dah upload. -.-

so, alang-alang dah bukak guest book ni, terbaca lah balik apa yang tertulis di dalamnya. owh, sungguh bahagia. macam-macam style. macam-macam wish. ada yang nakal. ada jugak yang macam tulisan doktor. dan macam-macam lagi lah. 



jadi, to all bride to be out there, sila lah adakan ruangan wedding guest book ini untuk tetamu anda. tak salah rasanya kalau buat, selain dapat menimbulkan kelainan (sebab banyak style sekarang ni, google je for more interesting ideas) buku ni dapat juga menambahkan lagi koleksi kenangan untuk majlis perkahwinan anda. (selain gambar dan video) yang mana pasti anda tanak lupakan sampai bila-bila, kan?

owh, i love wedding. :) happy planning especially to all my babes. you know who you are. :D

2 comments:

♥ nana i am ♥ said...

good idea.tq kak syai :)

syaima' said...

your welcome. :)