Pages

Friday, April 1, 2011

our 3rd honeymoon..

suami saya sweet. dia menggunakan trip ke Kuantan for my maternity check up dan jadikan ia sebagai satu trip honeymoon. katanya, tak larat nak drive 2 hours+ straight to Kuantan and balik straight to Kerteh in one day trip. so setiap kali, kami akan menginap di hotel berdekatan and stay for 1 night. esoknya. just drive 10-15 minutes je ke hospital.

me? of course la gembira. honeymoon means nice room and hotel. nice and delicious food. and of course dapat tengok baby dalam perut ni.

this time, we stay at Dhe Ru Beach Resort. okay la. :)

 hubby at the hotel lobby

suka dengan lampu bilik.. nice..

owh before that, Kerteh tiba tiba banjir. it was my first experience seeing this. agak teruja and takut. bila tengok seberang sana sudah di tenggelami air. baru seharian hujan, air dah naik mcm ni. agak cuak sebab takut jalan ke Kuantan pun terjejas. but alhamdulillah, semuanya ok. :)



we spend our day at the hotel. and finally dapat juga swimming sama-sama. since di KGRP, they divided the days according to gender. we had fun. :)

malam tu we had steam boat at Johny's. sedap~!

 we took set B.

 us <3

 sour sop and orang juice. 

my favourite. 

and esoknya, we had lunch at ....


about the check up at KSH, alhamdulillah, semuanya ok. cuma doktor cakap baby duduk dalam keadaan songsang, and my uri is at low position. tapi, its normal. and i do a little bit of research about this. its normal for uri or plasenta yang menghubungkan baby dengan ibu for oxygen and food, and also utk perkumuhan. untuk berada di bawah. and as time goes by. or to be exact. after 28 weeks. its suppose to go up. sebab bahagian bawah uterus akan mengembang dan membesar for the delivery. hopefully, semuanya akan ok untuk saya dan baby.

:)

2 comments:

Tuan Auz said...

wah bestnye jenJalan. Hehe. Hope your baby is okay always.

Bestnye syaima, wat researcH a bit about baby and share with us. hehe. leh baca sinopsis terus. =D

ps: suka soursop!

syaima' said...

research pasal baby?? wah. berat tu. :P

soursop sedap kan.