Pages

Thursday, April 14, 2011

hasil tangkapan yang lumayan

kelmarin dan semalam suami saya cuti. banyak jugak hal-hal yang dapat kami uruskan. termasuklah sesi urut tulang belakang suami di Spa Village, Kemaman, urusan pindah ke Rantau Bukit dan of course, sedikit shopping-shopping. hehe

hasil tangkapan #1:
massage lotion and cream for stretch marks from Palmer's brand

tak tahu samada brand ni ok ke tidak. amek pun sebab based on dia nya product's info kat belakang kotak tu. this product contains vitamin E, collagen & elastin, and shea butter which are very good for the skin. hopefully okay la. harap-harap dapatlah dielakkan kesan-kesan stretch mark yang hodoh ini. risau sebab perut pun makin hari makin membesar ukur lilitnya. mula-mula ingat nak beli bio oil. tapi bila terjumpa ni dulu, terus amek yang Palmer's ni. dulu dah penah pakai bio oil. tak suka sebab dia oily. so, ibu-ibu, kalau ada cream/lotion yang bagus untuk elakkan dan kurangkan stretch mark ni, boleh la share di sini.

 hasil tangkapan #2:
jus delima from Giffarine. RM71. 

ummi selalu pesan, makan lah buah delima banyak-banyak. bagus untuk mata baby. especially bila saya dan suami dua-dua ada masalah rabun. so better makan buah delima, so that terang and cantik mata baby. so, saya pun cerita kat suami. tapi susah kot nak cari buah delima yang fresh kat sini. dan kebetulan terlalu plak satu butik kecantikan ni lepas makan pagi. dia ada letak bunting produk jus delima ni kat luar kedai. apa lagi. kami pun masuk and tanya-tanya. and akhirnya beli satu. tak dapat buah, jus pun okay la kan? produk ni katanya 100% pure jus and vitamin C. takde bahan pengawet and pewarna tiruan. bagus sebagai anti oxidant. :) cuba je la habis kan satu botol ni dulu. and kita tengok apa hasilnya. hopefully baby suka. hehe

dan akhirnya, hasil tangkapan #3:
kain-kain baru untuk sulam riben gue. beli di Kamdar, Mesra Mall. semua color saya beli 1 meter each. and semuanya hanya RM10.80. :) okay lah untuk testing sulam~ suka dengan suami yang sangat supportive. siap nak beli untuk diri sendiri sebab nak cuba buat jugak sulam riben. hehe. kelakar-kelakar. 

hopefully semua hasil tangkapan dua hari yang lepas ni especially for my baby and my pregnancy ni, semua akan memberi hasil yang baik. jadi, lumayan ke hasil tangkapan kali ini? heheh :P

and yes. in 2 weeks time more, we will be moving out to our new home. semoga saya akan terus bersemangat and bertenaga untuk berkemas-kemas. chaiyo`!

2 comments:

AkUiStInI3 said...

dgr2 buah delima pun bgus untuk org yg nak conceive tp mmg sgt susah nak jumpa buah delima ni.. lagi2 dkt sbh ni..

syaima' said...

yeke? tak penah plak dengar buah delima bagus utk org yang susah nak conceive. apa-apa pun, percaya saja pada rezeki Allah dan usaha selagi terdaya. :)