Pages

Monday, March 28, 2011

puasa

hari ini saya berpuasa. puasa apa? biarlah ia menjadi rahsia. hehe

semalam terbangun pukul 430 pagi. sahur roti dan telur mata. susu anmum se mug. dan vitamin ku. hasilnya? kenyang?? no no. loya yang amat sangat. lalu ku lari lari ke mangkuk tandas paling dekat. dan muntahkan semua yang baru ku makan. urgh.... sakit....

nasib baik masa ada lagi. so makan susu + cornflakes. dan air dan vitamin. alhamdulillah tak berlaku lagi adegan lari lari macam kat atas.

sekarang dah nak pukul 1 tengahari. alhamdulillah tak lapar macam selalu. perut pun tak meragam macam selalu kalau tak makan or lambat makan. maybe sebab dah borak borak dan cakap elok elok dengan baby kot. bagitahu mama dia kena puasa hari ni. hehe. good baby ~

semalam saya pergi swimming di KGRP. best. sebab saya rasa kolam tu saya yang punya. haha. ada 4 orang je. jadi. saya apa lagi. lepas gian la. try segala aksi renang yang saya tahu. kuak lentang, terbaring, dan macam-macam lagi. memang puas. hope baby pun suka dapat berenang-renang semalam. :)

esok dan lusa nak ke kuantan. untuk maternity check up di Kuantan Specialist Hospital. tak sabar nak scan baby. doakan semoga semua nya berjalan lancar. insyallah kami akan stay di Dhe Ru Beach Resort. for our next honeymoon. hehe. hubby tamo drive 2 hours straight before check up. so, sambil menyelam minum air. whee. tak sabar. boleh mandi mandi dalam pool lagi.

terasa macam nak start buat something. sebab dah terasa bosan. maybe nak start belajar menjahit. hm. ke nak cari kerja ek? adoi lah.

3 comments:

♥ nana i am ♥ said...

salam kak syai' :) nana panggil kakak laaa ek.rase macam comel sikit >.< alhamdulillah laa kalau kak syai larat puasa walaupon pregnant kan.its good actually kalau boleh tahan.good luck kak..wow!boley pegi swimming lagi tu.best best.exercise yang baik untuk ibu mengandung :)
kak syai kalau nak belajar menjahit, why not if you try buat felt craft dekat rumah.mane taw boleh try online business dari rumah =) nana dah try buat sikit sikit tapi bukan business laa.just for fun.seronok n comel ^_^
oke kak syai..happy honeymoon.enjoy ya!please take good care of yourself kak..with <3

♥ nana i am ♥ said...

alamak sorry terpanjang pulak comment kat atas ni :D

* http://cutieyfelt.blogspot.com/
[akak try tengok blog ni dulu eyh]

syaima' said...

takpe nana, tq very much for the suggestion. really appreciate it. :)