Pages

Saturday, August 22, 2009

sahur d hari pertama

amazingly, sy dpat bgn dgn sndiri nye utk sahur. happy happy~ berbeza sungguh dgn zaman2 smasa duduk d V3 or V5K dlu. d mana, alarm clock sy telah mengejutkan seluruh rumah tp sy masih setia d katilku yg empuk. dan selepas itu, ring tone alarm sy yg annoying itu telah menjadi lagu wajid dlm kepala otak osmets. ehehe. akan ku ingat saat2 itu.

5am- bgn dr katil, panaskan nasi, buat susu ANLENE, tidur blk
515am- bgn dr katil, basuh2 muka, kejut2 rumet n syaza, g meja makan, bersahur dgn nasi n serunding
530am- masih d meja makan
540am- minum susu ANLENE, makan EVENING PRIMROSE, minum air suam byk2
545am- tidur :P
6am- solat subuh n tidur~~

ms duk bersahur tu, mcm2 dtg ke pikiran. mcm, famili duk makan apa ek? esok nk sahur apa? xkan la sebulan ni nk makan nasi dgn lauk serunding ni je?

n i hope esok akan meriah dpur umah kami dgn ramai lagi participants. ehe. br best. kan? rumet. bkn sy x gembira bersahur dgn kamu. gembira sgt2. juz. klau lg ramai. lg best.. mcm pepatah Inggeris ini "the more the merrier" :P

tp sesungguh nye. sy amat rindu kenangan bersahur bsama famili n osmet sy`~

happy fasting sume`~

p/s: hari ni nk berbuka apa n d mana yep?? :)

9 comments:

Charlz said...

nasi lemak kukush!!!! XD

izza` said...

u saje kn. dulu ngade2 ngn i. taknak bangun. pdhal u bole je bangun. ee~ manje upenye syai ngn i :p

syaima' said...

ehehe. kantoi plak. nguu. bia la nk manje ngada2 dgn rumet`~

n charls. nice idea. tp nk bgn n siap2 mendaki menuruni 5 tingkat tangga utk ke cafe n mendaki menaiki 5 tingkat tangga utk ke bilik itu yg x sanggup tu`~

mashimarossa said...
This comment has been removed by the author.
mashimarossa said...

Iftar jom berbuke~
ha ha
I rela tolak pelawaan didie dan geng yang lain yang ajak berbuke ikan bakar kat lumut taw~

p.s: sebenarnya nak sep ha ha ha

syaima' said...

jejoms saa~ iftar d masjid

ehe. x takut didie n gang baca comment mu d sini ke? :P

mashimarossa said...

ha ha ha
I dah janji dengan u dulu kan,
pastuh baru diorang ajak..
so tak salah kan?
janji jangan mungkir kan kan kan

To didie, sorry sangat-sangat Didie tak pat nak ikot ok. Saya dah janji dengan Syaima'.

(terharu tak syai?)

syaima' said...

terharu2. sob sob`~ ajak hosmet yg len saa~~ bia penuh BGU ku~ ehe

Hannah said...

syai bule bgn sahur?? hehe.. windu bunyi deringan alarm clock syai.. =P~ winduu ns lemak kukus jugakk.. xsmpt nk mkn tyme convo..