Pages

Friday, August 21, 2009

selamat menyambut ramadhan~


Assalamualaikum wbt.

Sedar x sedar, bulan ramadhan yg mulia menjelma lg.Alhamdulillah kt d beri sekali lg peluang utk bertemu dgnnya. Jd sy ingin mengambil kesempatan ini utk mengucapkan;

"Selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak ini. Semoga ramadhan kali ini memberi seribu satu kebaikan dan makna kepada sume."

Kalau ada salah n silap sy pada anda sume, samada d lakukan dlm sedar dan tidak, harap d maafkan ya~ :)

Utk diri sndiri plak. Mcm-mcm azam n cita-cita yg tetiba ada dlm diri ini. Sy akan cuba n usaha utk merealisasikan sume itu. Antara nye adalah;

  • pergi terawikh setiap malam
  • khatam Al-Quran sekurang2 nya sekali
  • bangun sahur [dgn mudahnye] n makan yg sepatutnya

Mula2 boleh la kot. Tp nk istiqamah n make sure sume2 ni dilakukan smpi la ramadhan berakhir tu yg susah. Esp bila "cuti umum" itu tetiba datang. Nk start balik, pun susah. Dugaan sungguh. Even tho syaitan n iblis d rehatkan sepanjang bulan yg mulia ini. Nafsu n perasaan malas itu ttp ada~ Sigh~~ Ya Allah~ Smoga d permudahkan la segalanya yep~

Td d masjid, sejuk hati melihat betapa ramai nye umat manusia ke masjid. Parking kereta smpi ke dpn masjid lama. Kawasan sports complex pun penuh dgn kereta. Kawasan solat wanita pun hampir penuh smpi ke belakang. Alhamdulillah. Klau la waktu2 solat biasa pun meriah mcm ni. Kan bagus? ehe

Baiklah kawan2 sume. Yok2 kt berusaha utk berpuasa dan menjalani ibadat2 lain dgn baik` sepanjang bulan ini~ :)

p/s: sy hairan. kenapa la sy ni sensetif sgt. sape2 ada tips x mcm mana nk keraskan hati ni sket? so dat takde terasa dgn benda2 kecik n yg tak patut d terasakan. huhu.

5 comments:

cik sentul said...

selamat menjalankan ibadah puasa, rumet~!!

mashimarossa said...

Selamat berpuasa juga syai~
maaf salah silap jua~

oh nak tips supaya tidak selalu emo??
sila bace ini..mungkin tips no. 1 seswai~
http://s3norit4.blogspot.com/2009/08/let-me-touch-your-euphoria.html

John Emmanuel Edmund said...

Hurm.. You no need any tips la dear.. It's a good thing.. Being sensitive is who you are, it's part of your personality.. If not you wouldn't be Ms. Syaima.. :D

oyenks said...

selamat berpuasa jugak!
kecik hati adalah stended but dun ovrbrd sangat k ;)
jd kan time puasa ni sbg latham minda dan jiwa

syaima' said...

rumet: selamat2 berpuasa jg`~!

saa:tq tq saa for the link. sgt membantu. ehehe

john: owh. its a gud thing ek? aih. i try to not over2 doing it je la. but tq. its so sweet of u to say dat. :)

oyenks:mari kt berpuasa dgn sebenar2 makna ramadhan yep`~