Pages

Friday, August 20, 2010

post pertama mengenai perkahwinan

ye. as the title goes. this is going to be my first post on my wedding preparation. insyallah, my wedding will be somewhere in December 2010. what? cepatnya~! well, betul la tu apa orang cakap pasal jodoh kan, kita tak boleh nak jangka bila, dengan siapa, dan di mana dia akan datang. for those who already knew, save the dates ya? and for those who still don't have a clue, sila lah kira my daisy path widget kat bahagian paling bawah blog ni. hehe. actually i am waiting at least 2 months before the wedding so that i can invite all of you formally. and of course after the wedding cards are done. :) to be exact, its only 3 months, 3 weeks and 1 day before our big day. aish. biar betul syaima'? banyak nye lagi tak prepare~! checklist i ciput aje yang DONE. ngaa. cuak nya. just hoping everything will turn out to be okay. ameen.

for those yang tahu, this has been one of the most difficult decision for me to make. ye lah, because of that dunno-what-to-label policy.huhu insyallah, dengan sehabis yakin, i am sure 100% this is the best for me. i hope everyone can respect my decision. insyallah, there will be more better opportunities which i believe will make my life happier, here and hereafter. doakan saya ye rakan-rakan. mungkin ramai yang akan berkata-kata. tapi takpe lah. at the end, its still me who are going to endure and live with it. not you. well, memang susah pun nak buat semua orang puas hati. kan? plus, one thing that affected me to make this big decision is, i have realized the real meaning and task of a woman in this world. cheh~ it just that i am hoping, i can still make my parents happy.. -kuatkan semangat-

okay, enough of sedih-sedih.

currently, i have a new hobby. hobby yang sangat seronot~ :D reading B2B's blogs. for those yang tak taw. B2B itu adalah bride to be. so interesting. so many fresh ideas. so many tips and pantang larang. hehe. dan ada jugak la yang idea yang maybe i nak buat for my wedding. just tak tahu sempat ke tidak nak buat or umi akan bagi lampu hijau atau pun tidak untuk itu. so far, idea kapur dan door hanger itu sangat menarik. what do you guys think on this? hehe

as for now, i would like to give my highest appreciation to umi and abah for "ubah suai" kan my future bilik pengantin. i love it`! white and purple = sweet. u can refer to samira's blog for pictures of it. i am actually will be using her room. [bcause her room size is bigger than mine :P] and samira keep on bebel, saying that "urgh noooo. 1st night korang kat bilik ya??" haha. diam. :P happy juga sebab the room's theme will be match dengan tema pelamin saya. sweet pink + purple lavender + white. 

my hantaran is almost completed i guess. special thanks to ayu and D for the perfume, wallet and belt. jauh tu diorg tolong belikan. set pakaian pun dah beli. we shop2 together at kuantan last 2 weeks [kot?]. coklat che ni nak sponsor. buah-buahan sukama plak nak sponsor. lebihan dulang yang lain semuanya makanan. ni en bakal suami yang request, so that he can give some to his families. just one more dulang. samada nak beli kasut atau pun cincin. hm..ada sape-sape nak sponsor ke? ngee

lastly, what i can conclude here is
1. buat kerja kahwin itu seronot even though stress
2. internet sangat berguna dalam memberi anda info dan idea menarik

and wish me luck peeps. :)

tak sabar.. :P 

5 comments:

sms_topaz said...

my dear... ppl will always talk no matter wat. keep doing wat u think best... n dun worry much bout the policy, job n money sume... rezeki mana2 ada =)

congratz again~! cant wait to see u on ur wedding day ;)

syaima' said...

owh shafiqa, thank you very much. thank you`~ i pun x sabar nk jumpa u ols.

Maaruf Mohamad said...

we are waiting KAKAK Syafiqa punya turn as well...

hehehe

jangan lambat-lambat ya...

aku dengan Gta dengan kadar segera beli tiket flight balik KL okeh!!

sorry syaima menyemak kat sini..hahaha

n.h.m.s said...

hi syaima,
blog hopping & terjumpa ur blog.:)
just to share pasal isu bilik kawen,hee~~:D

during my wedding my fren bagi hadiah 1st night at five-star hotel utk keselesaan newly weds waktu malam.hahahh.;p suruh kawan2 sponsor if family kurang selesa dgn penggunaan bilik mereka.(as a newly wed i sendiri yg xselesa.huhu)

btw, decorate bilik pengantin is a must sebab orang (especially makcik2) nak datang tengok bride tgh siap& tgk hantaran.;p

anyway congrats!!:D

http://koalaandkangaroo.blogspot.com/

syaima' said...

maaruf: wah wah. ehehe. tak pasal-pasal kakak syafiqa terkena. sori shafy. :P

n.h.m.s: tq for dropping by. :) lucky u to receive that kind of presents. hehe. alhamdulillah kalau saya dapat juga. -hint2- hehe and i kinda agree with u. makcik2 and kawan2 perempuan mesti interested lebih nak tgk bilik and hantaran.