Pages

Sunday, August 14, 2011

menjadi yang pertama itu indah

yup. menjadi yang pertama antara semua, memang best. terasa istimewa, terasa lebih excitementnya. hehe. tiba-tiba je terdetik benda ni lepas berbuka dengan my babes, izza, oyen and hannah semalam di MURNI, USJ.

dalam famili, saya anak sulung, and my wedding is the first la of course la kan. alhamdulillah takde adik saya yang nak langkah bendul. :P itu dari segi famili. kalau dari segi kawan-kawan pun, saya antara yang terawal. hehe. so, of course semua orang cam excited terlebih. -er yeke? ke saya sorang yang syok sendiri nih? :P- and semua orang macam available untuk datang. ye lah. semua still single and itu menandakan kurang nya komitmen. macam saya sekarang, susah sangat nak penuhi undangan kawen kawan-kawan, satu sebab dah kawen, 2nd sebab duduk kerteh and 3rd sebab saya sedang pregnant. so sangat la limited. -huhu- mintak maaf ye kawan-kawan, bkn sengaja tamo datang.

then, im the first among my babes and friends yang pregnant. so, semua orang cam excited gak. haha. macam semalam. seronok tengok izza, oyen and hannah cam excited sangat tengok perut gerak-gerak sebab baby tendang. pegang-pegang perut semua. and lots of questions of course. hehe. owh bahagia nya perasaan ni. macam tu jugak dengan adik-adik. semua macam takleh terima kenyataan lagi yang kakak dia tengah pregnant. ada tu, meam my brother boleh plak tengok kakak dia and perut kakak dia dengan muka penuh expression pelik. then i asked; asal? dia pun jawab. besarnya perut kakok. macam pelik plak tengok. i just gelak je lah.

hm. apa lagi ye? 

tu je la kot setakat ni. tetiba je rasa cam nak membebel di sini.

sangat sedang menghitung hari ni. cuak and tak sabar at the same time. cuak sebab mengenangkan kesakitan yang akan ku rasai semasa bersalin tu. tapi sangat rasa tak sabar nak jumpa baby dalam perut ni. hehe.

pray for me aite.

and so far, puasa saya penuh lagi tahun ni. harap-harap ok lah sampai ke hari bersalin. and if betul baby keluar ikut due date, insyaAllah my puasa will be full this year. takyah ganti-ganti dah.

tu je lah. thats it people. mwahs. and selamat berbuka yep. :)

2 comments:

oyenks said...

Really have fun last wiken even bunyi tv tu sangat annoyyinggg!

Nak main dgn perut mama lagik hehe :) Sungguh seronot.

Meam sangat kelakar ok. Adik2 Syai mmg sume camtuh haha

syaima' said...

:) takleh dah kot main perutku. main dengan baby je terus. dah nak kluar dah tu kot.. ngehe