Pages

Wednesday, August 10, 2011

Ramadhan 2011

Ramadhan datang lagi. dan ramadhan kali ni, sangat bermakna buat diri ini. sebabnya?

1. first time berpuasa as a wife and soon to be a mother :D

2. first time berpuasa dengan suami tercinta

3. first time juga berpuasa as a pregnant lady. alhamdulillah, Allah bagi kekuatan dan kesempatan buat diri ini untuk berpuasa tanpa susah payah. macam tak pregnant pun ya gak. :)

4. first time solat terawikh duduk. sebabnya diri ini tak mampu nak berdiri lama-lama. try jugak 1st and 2nd day puasa tu solat macam biasa, tapi lama-lama especially bila berimam kan imam yang suka baca lama-lama and panjang per rakaat, saya akan nampak bintang-bintang; which menandakan diri ini nak pitam. huhu. menarik jugak pengalaman ni sebab mula appreciate zaman muda-muda dulu. senang je nak solat and buat ibadah lain, just mahu dan tidak je, malas dan rajin je. :P so kawan-kawan, appreciate la kesempatan dan kemampuan yang ada ni, buat selagi boleh k?

5. dapat berbuka dengan keluarga suami. selama ni dengan famili sendiri dan kawan-kawan je kan.

happy happy me. ALHAMDULILLAH. :)

biar lah lambat, SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN pada semua. semoga RAMADHAN kali ini lebih bermakna jua buat semua.

BTW, a little bit updates about myself.

now is already 35+ weeks. so, it could be anytime la baby akan lahir. last scan, baby dah 2.1 kg. esok scan tak tahu la berapa dah dia. harap-harap bertambah seadanya. berat mama dia pun dah nak hampir 70 kg dah~! aiyo.

kawan-kawan semua, doakan la ye keselamatan kami berdua. takut plus excited neh. tak sabar nak jumpa the little me and amir. whee..

salam semua. :)

2 comments:

TiNie said...

x sbrnya nak tgk baby syaima...rasa sgt kejap masa berlalu kan.. rsa baru je kwin tup2 dah 35weeks pregnant..bulan posa tahun ni sy x larat puasa. 1st trimester mmg susah skit nak puasa. kejap2 lapar...salam ramadhan syaima (walaupun dah 14 hari berpuasa) hehehe

syaima' said...

hehe. tu la. masa mmg sangat cepat berlalu. rasa mcm semalam je kawen dan dapat tahu pregnant. ni dah nak menghitung hari je nk bersalin.

wah. dah pregnant? tahniah. :) happy for u.

salam ramadhan to u too. take care taw.