Pages

Sunday, October 17, 2010

satu kerisauan sudah hilang :)

jumaat lepas saya telah berjaya menghilangkan kerisauan saya untuk baju kahwin saya. alhamdulillah. it turn out to be gorgeous. jahitan kemas. cantik terletak di badan. even though tak macam designer nye baju, tapi asalkan cantik sudah la kan? and yang paling penting. value for money. it didn't cost me more than RM300. :D bukan kedekut tapi better gunakan duit yang lebih itu utk something else yang lebih penting.

what? not more than RM300? biar betul? murah kan? yes. memang murah kalau nak compare dengan upah jahit butik-butik kahwin yang lain. semuanya cakap RM700 ke atas. giler ke hape kan? siap cakap tak cukup la kain. padahal cukup je. saya memang beli standard 4 meter untuk satin dan lace. tapi sebab tamo jahit standard gaya iaitu kurung moden or kebaya or kurung biasa... tapi nak jahit ala-ala empire dress tu.. tercipta lah isu tak cukup kain. huhu. alhamdulillah. di pertemukan dengan kak rozana dari anggun collection ni. dapat gak saya realisasikan impian ini. :D -happy-

kedai ni actually kedai yang sama menjahit baju tunang ku. dan sekali lagi telah diberi kepercayaan utk menjahit baju nikahku. terletak di kompleks PKNS, shah alam. orang orangnya baik dan friendly.

macam mana ghupenya? hehe. tunggu saje 11.12.2010 nanti. whee

aa. happy. hilang risau pasal baju. next is to do tudung hunting. ni pun pening juga. lagi lagi bila dah set dalam kepala tamo pakai tudung ariani or yang ada awning. ingat nak pakai shawl or tudung syria. hm. ada nampak satu di ariani. insyallah mahu turun KL lagi next week for this. :D

kesimpulannya. banyak nye kena pakai duit. kena pandai la. kalau tidak pokai la hang and end up berhutang dengan papa n mama. :P

more to go syaima'

1. hantaran kena gubah-gubah
2. complete kan list tetamu
3. settle kan goody gift tetamu
4. design for guest book and button badge
5. tudung
6. hiasan untuk bilik pengantin

dan banyak lagi..

and i just have less than 2 month to do all this??? ngaaa..

tuhan tolong daku..

till then. nyte2..

:)

4 comments:

asFa said...

wah, syaima'.. x sangka u dah nak kahwin. tahniah~ :)

Insya-Allah I gi hari kawin nnt. (hehehe offer diri dulu)USJ kan?

syaima' said...

boleh2. meh email me your address so that i can post u my wedding card. :)

Al-Farashah said...

Syaima' congrates! hepi 4 u...
Nak kad kawen jugak~ insyaAllah kalau tade aral Ina pegi walimah Syaima' nnti...

syaima' said...

okay ina. see u ol there nnt. :)