Pages

Friday, March 25, 2011

bila tak tidur balik lepas subuh..

its been 2 weeks+ already..

and only now i had the feeling of "ok, i had enough rest already so tayah la tido lama-lama lagi". lama kan?? :P konon-konon hectic sangat la kerja sebelum ni kan? sampai kena 2 minggu lebih untuk qada' balik tidur dan rehat.

semalam bermula nya era of me tidak tidur kembali lepas solat subuh. clap clap. rasa bangga dan rasa sungguh sihat. ye lah, tidur banyak-banyak bukan makin cergas pun, tp badan lesu jadinya.

jadi, nak dijadikan cerita, semalam saya dan hubby pergi ke pantai Kemasik. untuk apa? untuk jog~ and ambil angin. what a good start kan? hehe

hubby and me @ pantai kemasik

pada yang tak tahu, Pantai Kemasik ni adalah salah satu spot menarik untuk dikunjungi kalau ke Kerteh. nice beach, ada tempat makan-makan, tempat untuk bersukan dan berekreasi. pendek kata, OK lah. :)

antara aktivi kami. hehe.

my model of the day. saya tamo di ambil gambar sebab muka sangat nampak tak mandi. :P

tetiba ternampak cendawan. cute.

replika rumah api??? mana? mana?

owh, ini rupanya? ada rupa macam rumah api tak kawan-kawan?

almost 1 hour+ di sana, kami pun bergerak ke.... kedai roti canai paling sedap di kerteh~~~ hehe. sungguh tak bermakna dah aktiviti di kemasik tadi kan?? haha

then kami ke klinik kesihatan kerteh for my monthly maternity check up. alhamdulillah so far semua ok, my HB ok, air kencing ku OK, berat badan ku turun 0.5 kg, ok la tu kan?? and semua ok. alhamdulillah. tak sabar nak pergi scan baby next week. nak tengok dia gerak-gerak lagi, and lompat-lompat. 

 kawasan makmal, di sini la ujian air kencing di buat

my peneman setia. hehe

dan hari ini, saya tidak tidur lagi lepas subuh. clap clap.

i hope this will continue.. i hope i can be istiqamah... ameen..

p/s: today is my Sister In Law's birthday~! happy birthday Ainaa'~ may Allah always bless you with a happy life. :)

2 comments:

AkUiStInI3 said...

hai syaima..good to hear that. tulis la blog so that x tdo afer subuh..hehe

syaima' said...

hehe. thank u very much for the support. :)